Preud'homme: "Ons krediet is op"

Nu zaterdag is het uitkijken naar Club Brugge tegen KV Oostende. De tweede in de stand tegen de derde. Club ging er dinsdag uit in de Beker van België. En komende woensdag speelt het z'n laatste Europese wedstrijd van het seizoen. Een teleurstelling voor Club Brugge en voor Michel Preud'homme, voor wie dit seizoen alleen de competitie nog over blijft.

“Ons krediet is op”, weet trainer Michel Preud’homme. “Twee jaar geleden speelden we kwartfinale van de Europa League en hebben we meegestreden voor de titel. Vorig jaar was het bekerfinale en kampioen. Dit jaar Europees niks, beker niks, dus blijft er maar een ding over.” En dat is de titel.

Het eerste obstakel op weg naar een mogelijke tweede opeenvolgende landstitel is KV Oostende. Een van dé ploegen in vorm. KVO is al acht wedstrijden ongeslagen. Hun laatste verlies in de competitie dateert van 24 september, op bezoek bij Charleroi (2-1). Thuis haalde de kustploeg de voorbije twee speeldagen zwaar uit – 5-0 tegen Westerlo en 6-0 tegen Genk – en met die extra portie vertrouwen gaat het nu ook vol voor de drie punten op bezoek bij Club Brugge. Winnen in Jan Breydel lukte KVO een keer in het verleden, maar dat is wel al geleden van 28 augustus 1994.

Club Brugge kan straks voor de vijftigste competitiematch op rij scoren in eigen huis, terwijl KV Oostende de enige ploeg is die dit seizoen in elke match een doelpunt kon maken. KVO heeft op dit moment dan ook de beste aanval in de Jupiler Pro League, terwijl blauw-zwart de beste defensie heeft. In zestien wedstrijden slikte het twaalf tegendoelpunten.