Vd Stock: "Weiler zal het bewijzen"

Anderlecht stelde deze middag twee nieuwe kunstgrasvelden voor op het oefencomplex in Neerpede. “Het zal vooral voor de jeugd dienen” zei Voorzitter Roger Vanden Stock. Die had het ook over de huidige situatie van Anderlecht. “Er zijn al altijd minicrisissen geweest op Anderlecht. We zitten nu met een trainer die nog alles moet bewijzen. Maar hij doet dat en zal dat ook blijven doen.”

In de competitie staat Anderlecht voorlopig slechts op een zesde plaats met vijf punten achterstand op leider Zulte Waregem. “Je mag niet vergeten dat we met iets nieuws bezig zijn op Anderlecht” zegt Vanden Stock. “We hebben in het begin van het seizoen een zekere kuis gehouden. Dan is het normaal dat er tijd nodig is. Sommigen hebben daar meer dan een jaar voor nodig. Weiler doet het zeker niet zo slecht.”

De kritiek op René Weiler is ietwat gaan liggen na de overwinningen tegen Qabala en Moeskroen. “Weiler heeft een lijn en ik heb graag iemand die een lijn heeft” is Vanden Stock overtuigd. Op de vraag wie kampioen wordt antwoordt de voorzitter – zoals gewoonlijk – heel duidelijk. “Anderlecht natuurlijk, dat kan niet anders.”