Bolt: "Na atletiek ga ik bij Dortmund trainen"

Het nieuws raakte een tijdje geleden al bekend, maar nu bevestigt Usain Bolt ook zelf dat hij na zijn atletiekcarrière zal meetrainen bij de Duitse topclub Borussia Dortmund. “Ik heb het altijd al eens willen proberen om te zien of ik goed kan voetballen.”

De 30-jarige Bolt begint straks aan zijn laatste seizoen in de atletiek. Eindigen doet hij in augustus op het WK in Londen. Op het einde van het volgende voetbalseizoen zal hij dan even meetrainen bij Dortmund. “De baas van Puma vertelde me dat hij een training voor mij kon regelen bij Borussia Dortmund op het einde van volgend seizoen. Hij vroeg me of ik dat zag zitten en ik dacht: waarom niet?”

Bolt zal dus gewoon meetrainen bij Dortmund. Of hij nadien ook echt aan een voetbalcarrière begint, is lang nog niet zeker. Wat we wel al langer weten is dat de Jamaicaanse sprintbom – en negenvoudig olympisch kampioen op de 100m, 200m en 4x100m – een grote supporter is van Manchester United en dat het een droom zou zijn die uitkomt als hij ook voor Man U mag spelen.