"Ik ben AA Gent niet. Ik ben Preud'homme"

Club Brugge verloor dinsdagavond voor de vijfde keer op rij in de Champions League. Na de nederlaag tegen Leicester City, reageerde coach Michel Preud'homme behoorlijk heftig na een vraag van een journalist van Het Nieuwsblad. 

Met de inbreng van Limbombe en de verschuiving van Vanaken naar de positie van nummer tien ging Club Brugge plots beter voetballen. "Jij kent ons team misschien niet, maar we kunnen ook knappe goals scoren", zei Preud'homme over de goal van Izquierdo. Nadien kreeg de trainer van blauw-zwart de vraag of hij niet te voorzichtig aan de wedstrijd was begonnen. "Ja natuurlijk. Dat is mijn groot probleem in de Champions League. Ik ben bang en speel defensief", reageerde Preud'homme sarcastisch.

"Kijk, je komt naar de persconferentie. Of soms toch. Ik heb het al tien keer uitgelegd. Limbombe was niet klaar om een volledige wedstrijd te spelen. Denswil ook niet", ging Preud'homme gepikeerd verder. "Ik wil mijn speler niet in moeilijkheden brengen zodat ze geblesseerd geraken. Ik neem alle verantwoordelijkheid. Ik ben AA Gent niet, ik ben Michel Preud'homme. Ik ben vorig seizoen kampioen geworden. Sommigen vinden dat misschien niet leuk, maar het is wel de realiteit. Ik weet wat ik met mijn ploeg doe."