Bondsparket wacht nog met straf voor Deschacht

In de gokzaak rond Olivier Deschacht zijn nieuwe elementen aan het licht gekomen. Zo zou de speler van Anderlecht wel degelijk op een eigen verliesmatch gegokt hebben. Deschacht kan nu zowel gestraft worden door het Bondsparket als door het parket van Gent, maar beide instanties wachten het volledige onderzoek nog af.

Bondsprocureur Marc Rubens zegt dat hij uit het document van het bondsparket nog niet kan afleiden of Deschacht schuldig of onschuldig is. “Daarnaast weet ik ook niet of speler Deschacht het account zelf gebruikt heeft of zijn broer. Dat zijn allemaal zaken die uitsluitsel zullen krijgen als ik een kopie kan krijgen van het dossier van de Kansspelcommissie. Buiten het verhoor van de spelers en de mededeling dat dit binnen de voetbalbond onaanvaardbaar is, gokgedrag op eigen ploeg, is er niets gebeurd in mijn onderzoek en heb ik hun meegedeeld dat ik afwacht tot de onderzoeken zijn afgerond bij de procureur des Konings in Gent en bij de Kansspelcommissie.”

Deschacht kan zowel door het Bondsparket als door het parket van Gent gestraft worden. Het parket van Gent kan hem voor de rechter brengen. Als ze dat niet doen, riskeert Deschacht nog altijd een boete door de Kansspelcommissie. Ook het Bondsparket kan een boete opleggen, hem een tijdje schorsen of hem zelfs schrappen als voetballer.