Dossier Rode Duivels

Verhaeghe: "Tevreden over Martinez"

Naast voorzitter van Club Brugge is Bart Verhaeghe ook vicevoorzitter van de Belgische voetbalbond. De nieuwe bondscoach is nu zo’n honderd dagen aan de slag en Verhaeghe is tevreden over zijn geleverde werk. “Het is voor mij veelbelovend.”

Martinez pakte met de Rode Duivels twaalf of twaalf in hun WK-kwalificatie en staan ook aan de leiding in hun groep. Afgelopen weekend wonnen ze nog overtuigend met 8-1 van Estland. “Er is heel duidelijk een manier van spelen te herkennen. Daarnaast merk ik ook bij de spelersgroep dat er veel wederzijds respect is tussen hen en de staf. Dat is voor mij veelbelovend.”

Toch was er de voorbije weken wat kritiek op de soms warrige communicatie van Martinez. Bijvoorbeeld over blessures of over spelers die hij niet selecteert, zoals Nicolas Lombaerts en Radja Nainggolan. De voetbalbond is nog op zoek naar een nieuwe directeur communicatie die de ontslagen Bob Madou zal opvolgen.

“Je moet Roberto Martinez ook wat krediet en respect geven om tot een positieve samenwerking te komen”, zegt Verhaeghe. “Ik kan alleen maar vaststellen dat hij een heel integer, authentiek man is die het goed meent. Hij is een echte gentleman. Er zal een oplossing komen waarmee iedereen tevreden zal zijn.”