Verhaeghe: "Nieuw stadion tegen 2020"

Club Brugge stelde woensdag zijn plannen voor een nieuw oefencomplex voor en dus stelt zich ook de vraag hoe het met dat nieuwe stadion zit. Voorzitter Bart Verhaeghe is positief: “Wij hopen in 2020 in een nieuw stadion van 40.000 zitplaatsen te spelen.”

Het nieuwe oefencomplex is de tweede fase van een ruimer strategisch plan waarmee Club in 2012 is gestart. “De eerste fase was de renovatie van het Jan Breydelstadion en de tweede is dus het opleidingscentrum in Westkapelle.”

Rond de derde fase – de bouw van een nieuw stadion – verwacht Bart Verhaeghe de komende weken positief nieuws. “Het plan ligt voor bij de Vlaamse regering om de zonering goed te keuren waar het stadion kan komen. Daar heeft iedereen heel constructief en positief aan meegewerkt op alle niveaus. Ik heb er ook vertrouwen in dat dat ook in orde gaat komen. Daarna moeten de volgende stappen gezet worden. We moeten de wet en de regels volgen en dat zullen we ook doen. Ik heb er volste vertrouwen in dat we dat positief kunnen afronden en dat we in 2020 in een nieuw stadion kunnen spelen.”