Jordan Lukaku vrijgesproken door twijfel

Jordan Lukaku is door de politierechtbank van Dendermonde vrijgesproken voor een snelheidsovertreding op de E40. Volgens politierechter Peter D’Hondt was er twijfel of de voetballer zelf aan het stuur zat.

De verdediger van Lazio Roma reed met 134 kilometer per uur op de E40 tussen Wetteren en Erpe Mere, waar er trajectcontrole is. Volgens Lukaku zelf zat niet hij, maar een vriend achter het stuur en was hij op dat moment aan het trainen bij zijn toenmalige club KV Oostende.

Politierechter Peter D'Hondt wou eerst een telefonie-onderzoek, om na te gaan of de gsm van Lukaku zich op het moment van de vaststelling niet onder een mast langs de trajectcontrole bevond. Het gsm-onderzoek kwam er echter niet omdat het te duur zou zijn, waarna D'Hondt op de vorige zitting vroeg of Lukaku in persoon voor de rechtbank zou verschijnen.

Jordan, de jongere broer van Romelu Lukaku, daagde echter niet op. Zijn advocaat had een brief bij van zijn club Lazio Roma waarin stond dat zijn aanwezigheid bij de ploeg noodzakelijk was. De politierechtbank in Dendermonde sprak Lukaku daarna vrij voor de snelheidsovertreding.