Dossier Rode Duivels

"Nu niet tevreden? Dan zou er iets mis zijn"

"Ik ben zeer tevreden. Als men niet tevreden is met een 8-1-overwinning, dan is er een probleem. Ik was bovendien blij met de mentaliteit van de spelers vandaag." Zo reageert de Belgische bondscoach Roberto Martinez op de overwinning op de vierde speeldag van de Europese kwalificaties voor het WK 2018 van de Rode Duivels tegen Estland.

éWe wisten dat we de wedstrijd sterk moesten starten en dat hebben we gedaan, door van in het begin intens te spelen. We hebben dat ritme gedurende heel de wedstrijd aangehouden. Buiten bij het Estse doelpunt, dat verdiend was, hebben we heel de wedstrijd gedomineerd. Er was veel beweging en de mentaliteit zat goed. In deze soort van wedstrijd kan men de neiging hebben om egoïstisch te spelen, maar dat heb ik vandaag niet gezien," blikte de bondscoach terug.

"Timmy is een voorbeeld"
De meest besproken beslissing van Martinez was die om de 39-jarige Timmy Simons in de 88ste minuut op het veld te sturen. Het was van 2013 geleden dat Simons nog speelde voor de Rode Duivels. "Ik bevond me in een uitzonderlijke situatie, met zeven spelers aan de kant. Ik kon het me niet veroorloven om een jonge speler zonder ervaring op het veld te sturen. Ik heb Timmy gevraagd of hij klaar was, en hij heeft ja gezegd." "Ik wilde Timmy belonen, hij kan een voorbeeld zijn voor de jonge generatie. Hij is bereid om alles te doen voor de nationale ploeg", aldus Martinez nog.

Bekijk ook: