Dossier Rode Duivels

Mertens: "Estland niet goed, wij wel"

Dries Mertens werd na de wedstrijd tegen Estland niet voor het eerst uitgeroepen tot "Duivel van de wedstrijd". Met twee doelpunten en nog tal van andere beslissende acties was hij dan ook een van de vele uitblinkers. Timmy Simons, die op het einde van de wedstrijd mocht invallen, was dan weer onder de indruk van coach Martinez. 

"We moeten eerlijk toegeven dat Estland niet goed was vandaag", bleef Dries Mertens bescheiden over de knappe wedstrijd van de Rode Duivels. "Maar langs de andere kant vond ik ook dat wij het heel goed deden: we hebben het spel goed gemaakt, hebben man op man gespeeld en druk gezet. We hebben geprofiteerd van hun fouten en dat is goed gegaan."

"Onder de indruk"
Timmy Simons werd zaterdagavond in extremis opgeroepen voor de interland en kwam zelfs aan spelen toe. "Ik ken de coach pas één dag, maar ik ben onder de indruk. Niet omdat hij me liet spelen, maar omwille van hoe hij over voetbal denkt. Hij vindt oplossingen op korte termijn en dat is niet evident bij een nationaal elftal. En de filosofie van Martinez slaat duidelijk aan bij de jongens."