De Mos: "Wanneer wordt België een team?"

Met de derby tussen Nederland en België vanavond op het programma polsen we naar de mening van onze Nederlandse analist Aad de Mos. Die is nog niet overtuigd door onze nieuwe bondscoach Roberto Martinez. “Ik vraag me af of zijn systeem wel past bij het dit spelersmateriaal.”

De Rode Duivels speelden hun laatste wedstrijden in een 3-4-3-systeem, maar daar is de Mos niet meteen een fan van. “Als jullie straks weer zo spelen, wil ik wel zien hoe een ploeg met drie spitsen daarop reageert. Ik ben nog niet zo zeker van wat Martinez op dit moment laat zien. Ik vraag me ook af wanneer jullie nu een team worden. Daarnaast zijn de Duivels ook enorm kwetsbaar in de rug van de verdedigers. En zeker als de grote man – Kevin De Bruyne – niet speelt. Dan wil ik kijken hoe zich dat verder ontwikkelt.”

Aad de Mos ziet de vriendschappelijke match van vanavond absoluut niet als een oefenwedstrijd. “Nederland wil absoluut de drie punten in Amsterdam houden. Waarom? Wij worden normaal gesproken tweede in de kwalificatiepoule, Frankrijk wordt eerste. Dat betekent: hoe hoger je in de ranking terecht komt, hoe zwakker de tegenstander die je kan loten om je eventueel nog te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. Daarom gaat Nederland vanavond volle bak.”

"Nederland wint vanavond"
Onze Nederlandse analist gelooft dan ook dat Oranje straks wint. “Nederland heeft twee thuiswedstrijden goed gepresteerd. Nederland is groeiende en vanuit de underdogpositie kunnen ze het de Belgen zeer lastig maken en ik heb het idee dat België al met zijn gedachten bij Estland zit aanstaande zondag. Mijn pronostiek? 2-1.”