Nainggolan: "Niet-selectie komt hard aan"

Radja Nainggolan is door bondscoach Roberto Martinez niet opgeroepen voor de Rode Duivels en dat komt hard aan bij de middenvelder. Hij reageert enorm ontgoocheld bij VTM NIEUWS: “Ik was vrij zeker dat ik erbij zou zijn, want ik voel me fit. Ik ben dus teleurgesteld.”

Nainggolan miste de vorige interlandbreak door een blessure, maar speelt nu al vier wedstrijden opnieuw bij zijn club AS Roma. Toch is hij volgens de bondscoach nog niet honderd procent fit. “Als hij dat denkt, is dat zo. Maar ik voel me fit. Hij heeft me ook gebeld en gezegd dat hij me niet zou selecteren omdat hij me niet fit genoeg vindt. Ik heb dat geaccepteerd. Als er iets anders zou zijn, zou hij dat wel gezegd hebben.”

Sommigen denken dat het niet-selecteren van Nainggolan een soort van tuchtsanctie is omdat hij tijdens de vorige interlandbreak wel een oefenpartijtje speelde met de beloften van Roma, terwijl hij niet fit was, of omdat hij af en toe een sigaretje rookt. “Als dat de reden zou zijn, zou ik dat erg vinden. Ik rook inderdaad af en toe en schaam mij daar niet voor. Ik weet dat dat geen goed voorbeeld is voor kinderen, maar ik ben ook niet verslaafd. Ik denk ook wel dat de coach dat zou zeggen als dat de reden is.”

"Lijkt zelfde verhaaltje als vroeger"
Nainggolan is ook teleurgesteld omdat het lijkt alsof hij zijn plek bij de Rode Duivels opnieuw kwijt is. “Ik heb het WK gemist en hard moeten knokken om er weer bij te zijn. Maar nu krijg ik te horen dat ik er terug voor moet vechten. Dat wil precies zeggen dat ik mijn plaats volledig kwijt ben. Ik heb niet aan stoppen gedacht bij de nationale ploeg, maar het is precies hetzelfde verhaaltje.”

Een ding is zeker: de krijger in Radja Nainggolan geeft niet op. “Jullie kennen mijn spelstijl en die zal ik blijven aanhouden tot ik opnieuw een kans krijg. Wat kan ik anders doen?”