Stanciu: "Goals waren erg belangrijk"

Eindelijk. Dat woord ging bij iedereen die Anderlecht lief is door het hoofd toen Nicolae Stanciu twee keer scoorde in de Europa League-wedstrijd tegen Mainz. Een dag na de 6-1-overwinning stond de Roemeen de pers te woord. “Die goals waren inderdaad erg belangrijk, want iedereen praatte erover, dat ik nog niet had gescoord.”

Paars-wit heeft lang moeten wachten op de eerste doelpunten van zijn recordtransfer. De kritiek op de Roemeen groeide dan ook de voorbije weken. “Nu denk ik wel dat het in orde is”, zegt Stanciu. “Maar het belangrijkste is dat we donderdag wonnen. En nu staan we dicht bij kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League.”

Niet alleen op Stanciu groeide de kritiek, ook op de andere spelers van Anderlecht. Zeker na de nederlaag tegen Waasland-Beveren. Maar Stanciu weet hoe het komt dat nog niet alles perfect loopt bij zijn team. “Veel spelers kwamen erbij in de zomer en het is moeilijk om in 1 à 2 maanden een échte ploeg te bouwen. Hopelijk gaan we nu steeds beter spelen en verliezen we niet meer zulke competitiewedstrijden.”