MPH moet straks toekijken vanuit tribune

Club Brugge speelt vanavond zijn vierde groepswedstrijd in de Champions League, uit bij Porto. Voor Michel Preud’homme wordt het een vreemde avond, want hij moet de match vanuit de tribunes volgen en dat vindt hij jammer. Zeker omdat het net tegen Porto is. “Als ik dan toch geschorst moet worden, dan liever in een andere wedstrijd dan hier. Want voor mij is het plezant om terug te komen naar Portugal.”

Preud’homme stond tijdens zijn spelerscarrière vijf seizoenen onder de lat bij Benfica, de rivaal van Porto. Hij kon nooit winnen in Porto en weet dat Porto nog steeds een ijzersterke thuisreputatie heeft, dat mocht ook de tolk tijdens zijn persconferentie ondervinden. Maar straks zal hij dus moeten toekijken vanuit de tribunes. In de thuiswedstrijd tegen Porto werd Preud'homme in het slot van de match naar de tribunes gestuurd en daardoor is hij nu een match geschorst. Assistent Philippe Clement neemt de plaats in van Preud’homme in de dug-out.

Club speelde twee weken geleden een goede wedstrijd thuis tegen Porto en is straks dus niet kansloos, maar dan zullen de spelers wel negentig minuten lang boven zichzelf moeten uitstijgen. De motivatie is er alvast, zegt Ruud Vormer. "Niet iedereen speelt Champions League, dus wij genieten er zeker van. Maar we willen niet met nul punten blijven staan. Dat is zeer pijnlijk."

Bekijk hier wat Michel Preud'homme allemaal te zeggen had over de communicatie met Clement, de heenmatch in Brugge, de mogelijke terugkeer van Izquierdo en de match van vanavond.