City-Belgen kijken Barça in de ogen

Dinsdagavond ontvangt Manchester City FC Barcelona in het Etihad Stadium. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne zijn tijdig fit geraakt voor de clash tegen Barça. Twee weken geleden verloor City nog met zware 4-0 cijfers in Camp Nou. De terugwedstrijd beschouwt City-coach Pep Guardiola dan ook als een finale. City heeft nog maar vier punten in groep C en wil dringend zekerheid verwerven over kwalificatie voor de achtste finale.

Twee weken geleden zette Pep Guardiola een pas herstelde Vincent Kompany nog in de tribune in Barcelona. Kevin De Bruyne mocht wel aan de wedstrijd beginnen, maar die zag al snel dat het de avond van Lionel Messi werd. Messi scoorde drie keer en gaf de assist voor de 4-0 van Neymar. Enkele dagen nadien maakte Kompany eindelijk z’n wederoptreden bij City. De kapitein speelde 75min tegen Southampton en één helft tegen Man United.

Ondertussen was Kevin De Bruyne wel uitgevallen met een lichte kuitblessure, maar dit weekend maakte ‘King Kev’ al z’n wederoptreden tegen West Bromwich en was hij ook meteen goed voor een assist. Beide Belgen dus klaar voor de ontmoeting in de Champions League met FC Barcelona.

U kan de wedstrijd Manchester City – FC Barcelona trouwens live volgen op Q2 vanaf 20u15.