Hanni: "Heel de groep steunt Stanciu"

“Hij is de man van tien miljoen.” De supporters van Club Brugge benadrukten het afgelopen weekend nog eens bij de wissel van Stanciu, een half uur voor het einde van de match tegen Anderlecht. De recordaankoop van paars-wit speelde zondag – alweer – geen goede wedstrijd. Toch staan zijn ploegmaats voor de volle honderd procent achter hem. Dat vertelt RSCA-aanvoerder Sofiane Hanni: “Hij heeft de steun van de hele groep.”

“Ik denk niet dat ‘Nico’ moe is”, zegt Hanni. “Hij heeft zin om te spelen. Ik vind ook dat hij een topspeler is met ongelooflijke kwaliteiten.” Maar die kwaliteiten komen er nog te weinig uit bij Anderlecht. Sommigen vinden dan ook dat trainer René Weiler Stanciu wat rust moet gunnen, maar daar gaat Hanni niet mee akkoord.

“Heel de groep, mezelf op kop, is er zeker van dat we hem nog nodig zullen hebben en dat hij nog referentiematchen zal spelen. Te beginnen met de match van morgen (woensdag, tegen KV Mechelen). Wij willen dat hij dan op het veld staat.”

KV Mechelen
Anderlecht verloor zondag met 2-1 op het veld van Club Brugge en speelde zo ook zijn leidersplaats kwijt aan Zulte Waregem. Thuis tegen KV Mechelen gaat het vol voor de drie punten en liefst door meer dan één keer te scoren, wat de voorbije zeven wedstrijden het geval was. Voor Sofiane Hanni wordt de wedstrijd extra speciaal. Hij speelde zich de voorbije twee seizoenen in de kijker bij ... Malinwa.