"Als je klaar bent in hoofd, zullen benen volgen"

Voor de tachtigste keer in de geschiedenis trekt Anderlecht zondag naar Club Brugge. Bij paars-wit kregen we geen René Weiler te zien om vooruit te blikken, wel Leander Dendoncker. Die is klaar voor de klassieker, ondanks de korte recuperatietijd na de Europa League. “Als je klaar bent in het hoofd, zullen de benen wel volgen.”

Anderlecht speelde donderdag nog in de Europa League en heeft zo twee dagen minder dan Club Brugge om zich klaar te stomen voor de wedstrijd van zondag. “We hebben een korte tijd om te recupereren, maar we zullen toch klaar moeten zijn voor zondag. Het is in Brugge, dus iedereen zal wel supergemotiveerd zijn voor die match.”

Paars-wit is momenteel leider in de Jupiler Pro League en heeft vijf punten meer dan blauw-zwart. Als het zondag wint, vergroot het de kloof tot acht punten. “Het zou natuurlijk mooi meegenomen zijn als we daar kunnen winnen. Niet alleen om een kloof van acht punten te slaan, maar ook voor ons vertrouwen. Het is natuurlijk altijd mooi om te winnen in Brugge en we zullen daar ook alles aan doen. Als we dan een kloof slaan, zoveel te beter”, zegt Dendoncker.

Voor Dendoncker is de match tegen Club extra speciaal. Zijn broer speelt bij de jeugd van blauw-zwart. “Hij is ook voor Brugge, dat is logisch. Maar hij is niet geobsedeerd door Club of door Anderlecht. Het is niet dat we mekaar daar mee plagen.”