Messi zet City opzij met drie goals

Barcelona heeft de topper in groep C tegen Manchester City gewonnen met 4-0. Grote man was andermaal Lionel Messi. De Argentijn is nog maar net terug na een spierblessure, maar met een hattrick loodste hij Barça al bij al makkelijk voorbij Man City, dat wel een helft met tien moest spelen na rood voor doelman Bravo. Neymar maakte in het slot nog 4-0.

Bij Manchester City zette Pep Guardiola Kevin De Bruyne diep in de spits en Sergio Agüero op de bank. Vincent Kompany had zelfs geen plaats op de bank van City. Toch was het City dat de beste start nam in Camp Nou. De Engelsen zetten Barça hoog vast, maar tot echte kansen leidde dat niet. Integendeel, bij de eerste kans van Barcelona was het meteen raak. Lionel Messi profiteerde van aarzelen bij de City-verdedigers en kon makkelijk z’n 87e Champions League-doelpunt maken. Barça stoomde door en Suarez verdubbelde bijna meteen de score.

De ploeg van Pep Guardiola knokte zich wel terug in de wedstrijd en kreeg vlak voor de rust nog enkele uitstekende kansen. Nolito & Gündogan vonden een uitstekende Ter Stegen op hun weg en John Stones kopte de grootste kans van de Engelsen onbegrijpelijk naast. Maar ook Barcelona had nog een uitstekende kans. Messi zette Suarez alleen voor doel, maar de Uruguayaan trapte op de voet van Claudio Bravo.

Diezelfde Claudio Bravo eiste een hoofdrol op in het begin van de tweede helft. De ex-Barçadoelman trapte de bal simpel in de voeten van Luis Suarez en moest hield daarna het schot met de handen tegen. De City-doelman stond wel buiten z’n strafschopgebied en kreeg een logische rode kaart. Lionel Messi wou er nog een leuke avond van maken en begon alvast met z’n tweede doelpunt te maken. Hij kreeg teveel tijd en ruimte en trapte de bal zuiver binnen. Wat later speelde Gündogan slecht in, Suarez pikte de bal op en bood Messi z’n hattrick op een dienblaadje aan.

In het slot van de wedstrijd kreeg Barcelona nog een strafschop nadat alweer Messi enkele City-verdedigers te snel af was. Messi gaf de strafschop aan Neymar, maar die miste de elfmeter. Enkele minuten later zette de Braziliaan z’n foutje recht, hij dribbelde voorbij John Stones en trapte nu wel zuiver binnen. Barça pakt zo 9 op 9, City heeft nog werk als het de groepsfase wil overleven.