Deschacht niet naar rechter voor gokken

Olivier Deschacht gokte op wedstrijden van zijn eigen club, maar alleen op winst. Dat besluit de Kansspelcommissie na onderzoek naar het gokgedrag van de Anderlechtspeler. Omdat er geen aanwijzingen zijn dat hij ook geld inzette op verlies, wil de Kansspelcommissie Deschacht niet voor de rechter brengen, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

De Kansspelcommissie heeft haar conclusies doorgespeeld aan het parket van Gent, dat moet beslissen wat er met het dossier zal gebeuren: seponeren of Deschacht voor een strafrechter brengen. De Kansspelcommissie zelf adviseert een tussenoplossing.

"Met respect voor de rechten van de verdediging, hebben wij het parket gevraagd om het dossier aan ons over te maken", zegt voorzitter Etienne Marique. "Tegelijk willen we samen met Justitieminister Koen Geens (CD&V), de Pro League en de vergunde wedoperatoren nagaan hoe we het wedden op eigen wedstrijden door topsporters kunnen bestrijden", zegt Marique. "Het zou positief zijn dat de personen van wie is vastgesteld dat ze een norm overschreden hebben, hieraan meewerken."

Bekijk ook: