Club gaat op zoek naar eerste punten

Morgen neemt Club Brugge het in de Champions League op tegen FC Porto. Blauw-zwart heeft na twee speeldagen nog geen enkel punt en gaat tegen de Portugezen op zoek naar eerherstel in de Champions League. De ploeg van Michel Preud’homme trainde vandaag nog een laatste keer.

Bij Club Brugge stonden Ruud Vormer, Anthony Limbombe en Felipe Gedoz opnieuw op het trainingsveld. Die drie misten de wedstrijd van vrijdag tegen Charleroi met buikgriep. Club ging ook in de slotminuten met 1-0 onderuit tegen Charleroi. Michel Preud’homme kan wel nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Engels, Refaelov, De Bock & Izquierdo. Ook Abdoulay Diaby is nog niet fit.

Tegenstander FC Porto is vanmorgen vertrokken naar België. Mét Laurent Depoitre, die scoorde dit weekend z’n eerste doelpunt in Portugese loondienst. Iker Casillas speelt tegen Club Brugge trouwens z’n 159e wedstrijd in de Champions League, een record. Net als Club moet ook Porto dringend punten pakken. De Portugezen speelden thuis gelijk tegen Kopenhagen (1-1) en verloren in Leicester (1-0).

Club Brugge doet het nog slechter in de Champions League. Blauw-zwart pakte nog geen enkel punt, scoorde nog geen enkel doelpunt en kreeg zelf al 7 goals tegen. Dat is meteen de slechtste start ooit van een Belgische ploeg in de Champions League.