KVO opnieuw in top zes na zege tegen KVM

Bekijk de samenvatting vanaf 00:20

De eerste uitzege van het seizoen is een feit voor KV Oostende. De Kustboys wonnen met 2-3 van KV Mechelen en staan zo opnieuw in de top zes van het klassement. 

Het verschil tussen beide ploegen was voor deze match twee punten. Bij winst kon KVO zich terug in de top zes nestelen en dus startten de Kustboys ook aanvallend. Om die openingsgoal te maken kregen ze ook nog eens hulp van Anthony Moris. De doelman van KV Mechelen gleed een beetje weg, Musona was goed gevolgd en kon zo de 0-1 binnen tikken.

De thuisploeg moest even bekomen van die vroege achterstand en bijna stond het via diezelfde Musona 0-2, maar zijn poging eindigde op de lat. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Malinwa weer wat beter in de match. Het vizier van Croizet stond nog niet op scherp, maar dat van Verdier wel – al ging KVO-doelman Proto niet vrijuit: 1-1. Nog voor de pauze viel KV Mechelen met een man minder. Uros Vitas kwam veel te laat met een tackle op Musona en mocht al in het slot van de eerste helft gaan douchen.

Met tien deed KV Mechelen er alles aan om de punten thuis te houden, maar de kansen waren na de rust voor de bezoekers. Op het uur bracht Godeau KVO opnieuw op voorsprong met een rake kopbalgoal, maar vijf minuten voor tijd kwam Malinwa opnieuw langszij. Proto haalde Kolovos neer in de zestien en kapitein Seth De Witte knalde de daaropvolgende penalty in doel.

KV Mechelen en KV Oostende leken de punten te gaan delen, maar de vreugde van de gelijkmaker was van korte duur voor de thuisploeg. In de slotminuten bekroonde Ibrahima Conté zijn debuut bij KVO met een mooie lob. KV Oostende boekt zo zijn eerste uitzege van het seizoen en staat weer in de top zes, Malinwa mist de kans om weer aansluiting te maken met die zes eerste plaatsen in het klassement.