RSCA wint in slotfase en pakt leidersplaats

Bekijk de samenvatting vanaf 17:20

Georges Leekens vond het jammer dat Westerlo voor de interlandbreak kon winnen in het Constant Vandenstock-stadion want een gewaarschuwd man is er twee waard. Anderlecht deed weinig met die waarschuwing. Het speelde te zwak en creëerde weinig. Paars-wit kwam zelfs nog goed weg want de grootste kansen waren voor de bezoekers. Lokeren eindigde nog met z’n tienen na een uitsluiting voor Galitsios. In de slotfase pompte Anderlecht de bal in de zestien en kon Teodorczyk de thuisploeg toch nog bevrijden.

Lokeren hield gemakkelijk stand in het openingskwartier. Buiten enkele strakke voorzetten maakte Anderlecht weinig klaar. De eerste bal tussen de palen was pas in de zeventiende minuut. Massimo Bruno kon in de herneming een schot afvuren maar hij besloot pal op Copa. In minuut vierentwintig mocht Hanni van dichtbij koppen maar Copa behoede Lokeren van een achterstand. Na deze kans schakelde paars-wit even een versnelling hoger en konden we iets meer aanvalsdrift aanschouwen zonder grote dreiging. Enkele schotjes van buiten de zestienmeter konden we wel noteren.

De tweede helft ging op hetzelfde elan verder. Anderlecht speelde te mak en moest zelfs het onderspit delven. Eerst kopte Miric op het dak van het doel. Wat later kreeg Lokeren geen strafschop wanneer Coelho duidelijk tegen de grond geduwd werd door Acheampong. Dierick oordeelde daar anders over. Nog in dezelfde vijf minuten tijdspanne kopte Galitsios net naast en Coelho kopte de grootste Lokerse kans over. De thuisploeg overleefde de Lokerse storm en had weer wat meer balbezit. Opnieuw kregen we bitter weinig uitgespeelde kansen te zien tot plots de ingevallen Badji een streep afvuurde. Copa ging zijn paal kussen want die hield hem recht. Tien minuten voor tijd moest Lokeren verder met tien wanneer Galitsios meteen rood kreeg nadat hij volgens Dierick te driest doorging op Capel. De vrije trap die er op volgde werd door niemand geraakt en belandde in de handen van een verraste Copa. Alsof het onvermijdelijk was scoorde Teodorczyk in de allerlaatste minuten de bevrijdende treffer.

Het koste enorm veel moeite maar dankzij de treffer staat Anderlecht op de eerste plaats van het klassement met eenentwintig punten. Lokeren blijft twaalfde met tien punten.