Ruime zege van Gent tegen leider SVZW

Bekijk het samenvatting vanaf 01:17

Veel wederzijds respect van de coaches in de aanloop naar de wedstrijd tussen AA Gent en Zulte Waregem. Beide ploegen recupereerden belangrijke pionnen. Zo stond Brecht Dejaeghere voor het eerst sinds zeven maanden weer op het wedstrijdblad. Ook Christophe Lepoint was terug van weggeweest.  De eerste helft bevatte veel strijd maar geen doelpunten. In de tweede helft opende Coulibaly al snel de score. Het werd toch nog een ruime zege dankzij doelpunten van Simon en een sterk ingevallen Van Der Bruggen.

Misser Simon

In de openingsfase was het vooral Zulte Waregem dat kampeerde op de helft van Gent. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Moses Simon kwam plots oog in oog met Steppe maar hij kon niet profiteren.

Betere kansen voor de thuisploeg

Gent herstelde het evenwicht en dat resulteerde in een kopbalkans voor Neto en Mitrovic. Ze gingen samen naar de bal, maar de Braziliaan kopte net naast. Wat later mocht Lerager aanleggen maar hij kraakte zijn schot.Ei zo na kon Brecht Dejaeghere scoren bij zijn terugkeer. Hij sprong het hoogst en kopte bijna in doel. Ook Lepoint kwam na knap voorbereidend werk van Mbaye Leye een schoenmaat te kort om de bal in doel te duwen. Op slag van rust glipte Neto plots door de verdediging van Essevee. Zijn overhoekse schuiver werd door Steppe in hoekschop geduwd.

Gent bevrijdt dankzij Coulibaly

In de derde minuut van de tweede helft opende Coulibaly de score. Simon zette perfect voor en de spits liet Steppe kansloos achter. Zulte Waregem had niet meteen een reactie in huis en Coulibaly liet zelfs nog kansen op een tweede en derde treffer liggen. Eerst was er een knappe redding van Steppe nodig. Daarna kopte hij vrijstaand over doel. De Buffalo’s kregen plots een serieuze waarschuwing wanneer Hamalainen tegen de paal kopte.

Gemiste strafschop van Saief

Via de counter versierde de thuisploeg wel een strafschop nadat Maronne te laat tackelede op Moses Simon. Saief mocht de bal op elf meter leggen maar trapte te zwak en in dezelfde hoek waar Steppe naartoe dook. Zulte Waregem zat dus nog steeds in de wedstrijd.

Assist en half doelpunt voor Van Der Bruggen

Vijf minuten later mocht het thuispubliek dan toch opgelucht ademhalen. Hannes Van Der Bruggen, ingevallen voor Estiti, lanceerde Moses Simon. Hij gebruikte zijn snelheid goed en plaatste de 2-0 voorbij Steppe in doel. Van Der Bruggen kon zijn sterke invalbeurt ook nog bekronen met een half doelpunt. Zijn schot week af op de rug van Coulibaly en Steppe stond erbij en keek er naar. De goal kwam officieel wel op naam van Coulibaly. 

Dankzij de overwinning komt Gent tot op twee punten van de leider en staat het voorlopig naast Anderlecht op de derde plaats. Anderlecht kan straks eerste worden als het wint op eigen veld van Lokeren.