Karelis bezorgt Genk een punt in Moeskroen

Bekijk de samenvatting vanaf 12:13

Racing Genk is op het veld van Moeskroen niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Trezeguet en Viola brachten de mannen van De Boeck steeds op voorsprong, maar telkens maakte Karelis de gelijkmaker. Op die manier blijft de motor van Racing Genk sputteren.

Heel lang hoefden we niet te wachten op een eerste kans. Trezeguet zette na amper twee minuten een solo in vanaf de middellijn. Niets of niemand kon hem tegenhouden en hij kwam oog in oog te staan met doelman Bizot. De Egyptenaar twijfelde niet en legde de vroege voorsprong koeltjes in het net, 1-0. Een reactie van Genk bleef op zich wachten. Ndidi knalde hoog over en de kopbal van Colley had hetzelfde resultaat tot gevolg. Toch kwam Genk op gelijke hoogte. Pozuelo speelde Karelis mooi vrij en hij maakte koelbloedig af, 1-1. Even later had Bailey een goede kans om Genk op voorsprong te brengen, maar doelman Delac kwam goed tussen. Het doelpunt viel even later aan de overkant. De ingevallen Viola, die de geblesseerde Markovic kwam vervangen, trapte zijn ploeg op voorsprong na een afgeweken bal: 2-1.

In de tweede helft kwam Moeskroen als eerste piepen. Diedhiou zette zich door op kracht, maar het was uiteindelijk Colley die bijna in eigen doel werkte. Genk reageerde met een kopbal van Karelis die over vloog. Op het uur speelde Pozuelo Karelis vrij met een boogbal. Hij scoorde wel, maar werd afgevlagd voor buitenspel. De aanhouder wint zeggen we weleens en het was dan toch de Griekse spits die Genk op gelijke hoogte bracht: 2-2. In de slotfase kreeg Susic nog een kansje, maar hij besloot op Delac.