STVV sleept gelijkspel uit de brand

Bekijk de samenvatting vanaf 23:00

In de twintigste confrontatie tussen Sint-Truiden en Westerlo werden de punten verdeeld. De kanaries kwamen op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Ruben Fernandes. Acolatze maakte nog voor de rust gelijk na een knappe individuele actie. De ingevallen Ganvoula zette Westerlo op voorsprong maar in het slot maakte Boli alsnog gelijk.

Westerlo kwam als eerste in de buurt van een doelpunt maar Manias kopte een metertje naast. De reactie van de thuisploeg kwam er via De Petter. Hij mocht aanleggen maar besloot te zwak en te centraal. Pas na een halfuur konden we de volgende dreiging noteren. Peeters gaf een vrije trap goed voor doel en Ruben Fernandes kopte zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. De verdediging van Westerlo trachtte een buitenspelval op te zetten maar dat liep dus helemaal fout. Na vijfendertig minuten vond Bezus een gat in de defensie maar hij kraakte zijn schot naast het doel van Van Langendonck. Vijf minuten voor de rust besloot Elton Acolatze ons een knap doelpunt voor te schotelen. Met een overstapje verschalkte hij doelpuntenmaker Fernandes waarna hij zonder te twijfelen uithaalde. Zijn schuiver ging overhoeks binnen. Op slag van rust kon Bezus in de herneming scoren maar hij stond buitenspel.

In de tweede helft monopoliseerde Westerlo de bal maar het was wachten tot de zeventigste minuut alvorens dat resulteerde in een doelkans. De ingevallen Silvere Ganvoula kon profiteren van mistasten van Djene en hij zette de bezoekers op voorsprong. Ivan Leko besloot een risico te nemen en ging met een verdediger minder spelen. Met resultaat want in het slot schilderde Peeters de bal op het hoofd van Boli. De Fransman kopte de 2-2 in doel en legde zo de eindstand vast. Er was wel nog wat tumult in het slot van de match. Zo werd De Petter nog uitgesloten na een fout in de zestien meter maar de ref besloot vreemd genoeg geen strafschop te geven.

Jacky Mathijsen zag zo een negen op negen uit zijn handen glippen. In de stand veranderd er voor beide ploegen weinig. Westerlo stijgt wel een plaats in de goede richting en wordt zo voorlaatste. Sint-Truiden blijft dertiende met negen punten.