Waasland-Beveren weg van laatste plaats

Bekijk de samenvatting vanaf 00:15

Waasland-Beveren heeft na een 4-2 zege in de degradatietopper tegen Eupen afscheid genomen van de laatste plaats. Nadat Ocansey de bezoekers vroeg in de tweede helft op een 1-2 voorsprong had gebracht, knokten de Waaslanders zich terug in de wedstrijd. Drie doelpunten in tien minuten zorgden voor de broodnodige zege. Waasland-Beveren wint voor de tweede keer dit seizoen. De rode lantaarn schuift zo door naar Eupen dat voorin onmondig was en vooral achterin opnieuw bijzonder kwetsbaar bleek.

Waasland-Beveren kon nog maar één keer winnen dit seizoen. Toch konden de troepen van Stijn Vreven teren op een stevige thuisreputatie. Ondanks de minst productieve aanval in eerste klasse, kwam de thuisploeg toch tot de betere kansen. Schrijvers mocht een eerst keer aanleggen vanop een vrije trap. Doelman Van Crombrugge zweefde de plaatsbal uit zijn doel. Schrijvers was de bedrijvigste man op het veld. Na een poging in de korte hoek hield Van Crombrugge hem opnieuw van een doelpunt. Het was speuren naar kansen van Eupen. De voorlaatste in de stand speelde slordig en kon geen enkel doelgevaar bij elkaar voetballen in de eerste helft. Het tempo verdween uit het degradatieduel, tot Francois Marquet toch de verdiende 1-0 op het bord zette op slag van rust.

De promovendus kwam wel met veel goeie moed uit de kleedkamer en dat loonde. Beveren-doelman Koteles had nog geen bal moeten pakken, maar bij de eerste kans van de tweede helft stond het wel gelijk. Eric Ocansey krulde de bal mooi in de verste hoek. Beveren was van slag, Eupen profiteerde. Opnieuw Ocansey zorgde voor het doelpunt. De Ghanees trof ook bij zijn tweede poging raak.  Eupen, met de zwakste defensie in de Jupiler Pro League, kon de voorsprong niet lang vasthouden. Siebe Schrijvers maakte op een vrije trap eerst gelijk. In tien dolle minuten daarna zorgde eerst Demir voor de 3-2. Even later bevrijdde de ingevallen Schwartz de Freethiel met de 4-2. De Zwitser strafte geklungel achterin af bij de bezoekers en stelde de zege veilig. Eupen eindigde de wedstrijd nog met een man minder na een rode kaart voor Diallo in de toegevoegde tijd.

Waasland-Beveren won zo voor de tweede keer dit seizoen en pakt een knappe 8 op 12 in eigen huis. Eupen verloor voor de vierde keer op rij en staat nu alleen allerlaatste.