Doelpuntenfestijn in KVK zonder winnaar

Bekijk de samenvatting vanaf 01:37 

KV Kortrijk en Standard hebben na een spectaculaire eerste helft de punten gedeeld in het Guldensporenstadion. Het werd 3-3 en maar liefst alle doelpunten werden voor de rust gescoord. Kortrijk blijft zo ongeslagen in eigen huis

De benen van scheidsrechter Wim Smet waren nog maar een paar minuten warm en daar was het eerste gevaar al. Trebel speelde Belfodil vrij met een lob, maar de spits van Standard besloot voorlangs. Kort nadien was het dan toch raak. Orlando Sa bekroonde zijn eerste basisplaats met een doelpunt op assist van Dossevi. De Rouches hadden nog maar net gedaan met vieren toen de aansluitingstreffer viel. Topschutter Saadi stifte zijn achtste van het seizoen over Gillet na zwak verdedigen van Soares.

Drie minuten later, in minuut 17, maakte Sa zijn tweede van de avond na een kopbal: 1-2. Nog voor minuut 20 maakte Kagé alweer een aansluitingstreffer voor de Kerels. Soares verdedigde opnieuw niet al te goed waardoor Kagé een voorzet van Rolland binnen trapte, 2-2. Op het half uur bracht Totovytskyi KVK op voorsprong met een rake kopbal: 3-2. De knotsgekke eerste helft werd afgesloten met een knap afstandsschot van Trebel die de 3-3 op het scorebord bracht.

In de tweede helft vielen beide motoren stil. Standard leek de controle te hebben en kwam ook als eerste dreigen. Trebel besloot zijn poging een metertje over. In het algemeen was het lang wachten op een kans. Rolland wurmde zich door de verdediging, maar hij botste op Laifis. In de slotminuut was er nog even verwarring voor de goal van Standard, zonder groot gevaar. Eindstand 3-3.