Wie is na vanavond de rode lantaarn?

Twee belangrijke rechtstreekse duels onderin met STVV-Westerlo en Waasland-Beveren – Eupen. Bij winst geven de mannen van Stijn Vreven de rode lantaarn onmiddellijk door aan de Panda’s. Genk won vorige speeldag nog eens na drie nederlagen op een rij en daar willen ze een vervolg aan breien op het veld van Moeskroen.

STVV – Westerlo (20u)

Vorig seizoen won Westerlo slechts twee uitwedstrijden waarvan één op Stayen (1-2). De mannen van Jacky Mathijssen hebben na de 6/6 een boost gekregen en hebben de rode lantaarn doorgegeven aan Waasland-Beveren. De Kemphanen zullen het wel moeten stellen zonder hun aanvaller Benji De Ceulaer. STVV behaalde dit seizoen al een mooie 7/12 in eigen huis en wil voortbouwen aan een goede thuisreputatie. Trainer Ivan Leko mist enkel Kotysch door schorsing.

Waasland-Beveren – Eupen (20u)

Rode lantaarn Waasland-Beveren ontvangt met Eupen een concurrent om de degradatie. Zowel De Panda’s als de mannen van Stijn Vreven hebben de vorige speeldag een tik gekregen. Eupen ging in eigen huis zwaar onderuit tegen Moeskroen (1-4), terwijl W-Beveren met 1-0 de boot in ging op Westerlo. Beide ploegen staan zijn gebrand op een overwinning.

Jordi Condom kan opnieuw een beroep doen op aanvoerder Luis Garcia, verdediger Siebe Blondelle en de frivole Ocansey. Bij Waasland-Beveren ontbreekt enkel Cerigioni.

Moeskroen – Racing Genk (20u30)

Moeskroen tankte stevig vertrouwen door de 1-4 overwinning van vorige speeldag tegen Eupen. De mannen van Glen De Boeck wonnen wel nog maar één keer in eigen huis (2-1, Sint-Truiden) en slikten maar liefst twaalf doelpunten in vijf wedstrijden op Le Canonnier. Genk daarentegen kon nog maar één van de vier uitwedstrijden winnen en verloren die laatste met zware 4-1 cijfers op Kortrijk.

De voorbije twee jaar wonnen de mannen van Peter Maes telkens met het kleinste verschil. Ze missen wel Uronen en Vanzeir. Moeskroen rekent vooral op de steun van de supporters want indien er gewonnen wordt, dan schenkt de club gratis vaten bier om de overwinning te vieren.