Blijft KVK thuis ongeslagen?

Er staat een zeer moeilijke uitwedstrijd op het programma voor Standard. De mannen van Jankovic moeten om 18u op bezoek bij KV Kortrijk. Beide teams verloren hun vorige wedstrijd en willen liefst zo snel mogelijk aansluiten met een overwinning.

De Kerels hebben in eigen huis nog nooit verloren dit seizoen. Meer nog, Gent (2-2) haalde er een verdienstelijk punt maar zowel Club (1-0) als Genk (4-1) gingen er al de boot in. Met tien punten uit vier thuiswedstrijden ontwikkelde het Guldensporenstadion zich tot een bijna oninneembare vesting. Bovendien is topschutter Saadi in topvorm op de Kortrijkse velden. In de afgelopen drie thuiswedstrijden scoorde hij telkens twee maal. Coach Bart Van Lancker zal het zonder De Smul, Mercier en Papazoglou moeten stellen. De terugkeer van De Smet en Pavlovic is dan weer een goede zaak voor KVK.

Voor de interlandbreak verloren de Rouches voor het eerst onder Jankovic thuis tegen Anderlecht (0-1). Standard zal er alles aan willen doen om onmiddellijk aan te sluiten met de overwinning, maar missen voor de verplaatsing vier spelers. Dompé (enkel), Kosanovic (terug na lange blessure), Raman (ziek) en Fai (geschorst) zijn er niet bij. Zo zou Elderson zijn eerste minuten op de linksachter kunnen maken in de Jupiler Pro League. Ook Renaud Emond zit sinds lang nog eens in de selectie.

KVK-uitdaging

Naast de uitdaging om Standard aan de kant te zetten, lapte Saadi er nog een uitdaging bovenop. Een sponsor van KVK zal een standje opzetten waarbij supporters een bal door een gat moeten trappen. Degene die dat het snelste verwezenlijken maken op het einde van het seizoen kans op een seizoensabonnement of een gesigneerd truitje.