Opvallend: Bico sportief manager Antwerp

Nadat het eerder deze week trainer Fred Vanderbiest aan de deur zette, stelde Antwerp zaterdagvoormiddag David Gevaert voor als zijn opvolger. De omstreden John Bico – vorig seizoen trainer van White Star Brussel – wordt sportief manager van The Great Old.

Niet alleen John Bico als nieuwe sportief manager, maar ook de keuze voor David Gevaert is best opvallend. Gevaert was vorig seizoen al trainer van Antwerp, maar werd er in mei ontslagen. Hij slaagde er toen niet in om de ambitieuze club weer naar eerste klasse te loodsen. Toch vindt CEO Patrick Decuyper de keuze voor Gevaert en Bico logisch.

“Vorig jaar hebben we een goed seizoen gespeeld met een goeie organisatie, goeie structuur en goeie communicatie met David Gevaert. Ik denk dat het logisch is dat we verder bouwen op hetgeen we vorig jaar hadden. David is ook op die vraag ingegaan. Daarnaast denk ik dat we vorig jaar iets te kort kwamen, zowel in de spelersgroep als technische staf. Alle druk, alles kwam op David zijn schouder terecht. Met John Bico daarboven te zetten, denk ik dat hij heel wat van die druk kan opvangen.”

John Bico is dus de tweede verrassende naam uit de hoed van Decuyper. Bico speelde vorig seizoen kampioen in tweede klasse met White Star Brussel, maar de club mocht niet promoveren omdat het geen licentie kreeg. “Hij is bovenal ook iemand die veel ervaring heeft en die geen enkel probleem heeft om met ego’s om te gaan, die niet naar namen kijkt”, vertelt Decuyper. “Hij laat gewoon de beste spelen. Is dat iemand van de U19 van Antwerp of iemand die van Real Madrid komt. Voor hem maakt dat niet uit. Dus ik denk dat zij beide zeer complementair zijn en daarom is het een logische keuze voor mij.”

Antwerp zette dinsdag coach Fred Vanderbiest op de keien na minder resultaten. In tien wedstrijden kon The Great Old maar drie keer winnen en heeft het dertien punten, zes minder dan leider Lierse. Zondag ontvangt Antwerp OH Leuven, maar David Gevaert zal dan nog niet op de bank zitten. Wim De Decker, T1 ad interim, heeft dit weekend nog de leiding over de groep. De komende dagen volgen er met hem nog gesprekken op zijn toekomstige positie in te vullen.