Charleroi wint in slot van Club Brugge

Bekijk de samenvatting vanaf 1:23

Voor het eerst in twintig jaar heeft Club Brugge verloren op het veld van Sporting Charleroi. De Carolo’s wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Chris Bedia in de slotminuten.

Nog voor de match kreeg Club Brugge een tikje te verwerken, want zowel Vormer, Limbombe als Gedoz moesten forfait geven wegens buikgriep. De ziekenboeg van Club was zo overbevolkt – met ook nog heel wat geblesseerden – en daardoor kregen we enkele beloften op de bank.

Club Brugge verloor al twintig jaar niet meer op bezoek bij Sporting Charleroi en begon ook nu goed aan de wedstrijd. Jelle Vossen kreeg een eerste goede kans op de openingsgoal, maar zijn poging werd door Penneteau uit doel gehouden. Enkele minuten later trapte Wesley de bal op de lat. Terwijl Club enkele goede kansen kreeg, vond Charleroi amper een gaatje in de Brugse organisatie. Blauw-zwart had de match onder controle, maar vergat te scoren. Nog voor de rust werd een uitstekende kopkans van Hans Vanaken uit doel gehouden door doelman Penneteau en een schot van Wesley draaide net over. Voor Charleroi ging een poging van Damien Marcq net naast.

Met verse energie en een nieuwe man – Tainmont in plaats van Bakar – begon de thuisploeg aan de tweede helft. Charleroi speelde met veel druk, maar kon Club-doelman Butelle amper in moeilijkheden brengen. Bij Club Brugge nam het niveau dan weer een flinke duik en wanneer Vanaken een kwartier voor tijd de kans kreeg op de 0-1, vergat hij opnieuw te scoren.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0-gelijkspel, maar in het absolute slot kopte Chris Bedia Charleroi naar de zevende hemel. De Carolo’s bezorgen landskampioen Club Brugge zo hun vierde nederlaag van het seizoen en zelf blijven ze goed meedraaien bovenaan het klassement. De Henegouwse club blijft dit seizoen ook ongeslagen in eigen huis.