FIFA gaat Aurier vervolgen

De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft een vooronderzoek geopend naar de manier waarop de Ivoriaanse international Serge Aurier afgelopen zaterdag een doelpunt vierde tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Mali in de kwalificaties voor het WK 2018. Dat heeft de FIFA donderdag bekendgemaakt.

Aurier, concurrent van Rode Duivel Thomas Meunier bij Paris Saint-Germain, klopte zichzelf na de treffer enkele malen op de borst en beeldde vervolgens met zijn rechterhand een onthoofding uit. Een manier van vieren die, ook omdat ze duidelijk in de richting van de tribunes gebeurde, veel ophef maakte. Het is niet de eerste keer dat de 23-jarige verdediger met extrasportieve berichten het nieuws haalt.

Eind september werd Aurier nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden na een uit de hand gelopen woordenwisseling met enkele Parijse politieagenten, en in februari liet hij zich via de app Periscope erg laatdunkend uit over zijn toenmalige trainer Laurent Blanc en sommige ploegmaats. Maar Aurier liet zich in het duel tegen Mali ook van zijn goede kant zien. Hij verhinderde dat een Malinees, die na een stevig duel op de grond lag, zijn tong inslikte.

Ivoorkust staat in de Afrikaanse kwalificaties voor het WK 2018 na één speeldag op de eerste plaats in zijn poule met drie punten. Gabon en Marokko, die op de openingsspeeldag 0-0 gelijkspeelden, volgen met één punt, voor Mali (0 punten). Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het WK in Rusland.