Verhaeghe krijgt geen stadionverbod

Bart Verhaeghe is door de rechter van Dendermonde vrijgesproken in de zaak rond het agressief benaderen van een steward van Sporting Lokeren. De voorzitter van Club Brugge krijgt dus geen stadionverbod. 

Na het duel tussen Lokeren en Club Brugge in april 2014 kreeg Verhaeghe het aan de stok met een steward van Lokeren. Hij zou haar hebben aangevallen toen ze zijn zoon niet toeliet in de neutrale zone. Na het conflict volgde wel een verzoening, waarbij Verhaeghe verwachtte dat de zaak gesloten voor beide partijen gesloten was. Maar enkele dagen later diende zij toch klacht in. 

De klacht bij het parket van Dendermonde werd doorverwezen naar de voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken. Verhaeghe diende op zijn beurt klacht in tegen de steward, maar die klacht werd geseponeerd. De voetbalcel legde Verhaeghe vijf maanden stadionverbod op, wat zou betekenen dat Verhaeghe ook het stadion van Club Brugge niet mocht betreden.

Eenzijdig onderzoek

Verhaeghe beet van zich af en stelde het functioneren van de voetbalcel in vraag en tekende beroep aan. Na het meermaals uitstellen van de zaak volgde vandaag dan toch een uitspraak in de rechtbank van Dendermonde. De rechter sprak Verhaeghe vrij, waardoor de voorzitter van Club Brugge geen stadionverbod opgelegd krijgt en bijgevolg ook geen boete moet betalen. De rechter oordeelde dat de rechten van Verhaeghe onvoldoende gerespecteerd zijn en dat het proces niet eerlijk verlopen is. 

Het onderzoek is "volstrekt eenzijdig gevoerd". "De getuigen 'à charge' behoorden nagenoeg allemaal tot de entourage van Sporting Lokeren, die gelet op de aanwezige animositeit niet noodzakelijk als per definitie objectieve getuigen kunnen worden beschouwd", oordeelde politierechter Peter D'Hondt donderdag in zijn vonnis.