Club verloor al 20 jaar niet in Charleroi

Zowel Club Brugge als Charleroi kunnen vrijdagavond in de competitie tot op één punt van de leidersplaats naderen. De derde en de vierde in de stand kijken elkaar vrijdagavond elkaar lijnrecht in de ogen op Mambourg. Wie wint wipt in de stand (voorlopig) over Anderlecht en nadert Zulte Waregem, dat vrijdag naar de Ghelamco Arena trekt.

Michel Preud’homme kan een mijlpaal vestigen in Charleroi. Als Club wint, wordt het zijn 100ste zege als coach van Club Brugge. De landskampioen reist voor de 45ste keer af naar het Stade du Pays. Van de 44 vorige confrontaties trok Club Brugge 20 keer aan het langste eind. Slechts 9 keer hield Charleroi de punten thuis. Het is al 20 jaar geleden dat de Karolo’s in eigen huis nog eens wonnen van blauw-zwart.

Laatste zege in 2012

De laatste keer dat Club Brugge in de reguliere competitie op Mambourg ging winnen is maar liefst vier seizoenen geleden. In het seizoen 2014-2015 ging blauw-zwart in de play-offs wel met de drie punten aan de haal in Charleroi (2-3), maar de laatste zege in de reguliere competitie dateert uit 2012. De Karolo’s kregen toen na twintig minuten een hoekschop van Refaelov onvoldoende weggewerkt, waarop Meunier met een afstandsschot Mandanda te grazen nam. Het bleek uit eindelijk het doelpunt van de overwinning.

In 2010 boekte Club Brugge zelfs zijn grootste uitoverwinning ooit bij Charleroi. Perisic, Vargas (2x), Odjidja en Lestienne zorgden voor een forfaitscore op Mambourg.