Louwagie excuseert zich bij ref Boucaut

KAA Gent-manager Michel Louwagie excuseert zich voor de vergelijking tussen scheidsrechter Alexandre Boucaut en een moordenaar. "Boucaut is als een moordenaar die zijn fout niet wil toegeven", zei Louwagie in een interview in Het Laatste Nieuws.

Bij de Buffalo's heerst er nogal wat onvrede over de beslissingen van Boucaut tijdens Club Brugge - AA Gent. Daarin kende hij volgens AA Gent een duidelijke strafschop niet toe aan de Gentenaars. "Onze general manager wou in het gesprek met de betrokken journalist op sprekende wijze uitdrukken wat hij bedoelde betreffende de halstarrigheid van de heer Boucaut omtrent het niet willen erkennen van een begane fout", klinkt het op de clubwebsite.

"Het was echter niet de bedoeling dat deze quote de krant zou halen, deze diende in het gesprek ter illustratie van hetgeen KAA Gent de heer Boucaut verwijt en was bedoeld om de journalist verder te verduidelijken wat reeds in het eerdere communique stond. Uiteraard heeft onze general manager op generlei wijze iets anders willen insinueren." KAA Gent maakte zijn boosheid eerder deze week al duidelijk door Boucaut te wraken voor toekomstige wedstrijden van de club.