Argentinië wint niet zonder Messi

Argentinië heeft woensdag een slechte zaak gedaan in de kwalificaties voor het WK 2018. Op de tiende speeldag in de Zuid-Amerikaanse voorronde verloor de Albiceleste, zonder de geblesseerde Messi, voor eigen publiek in Cordoba met 0-1 van Paraguay.

Derlis Gonzalez, spits van Dinamo Kiev, maakte in de achttiende minuut de enige treffer. Sergio Agüero miste een strafschop. Brazilië was woensdag wel aan het feest. Gabriel Jesus en Willian bezorgden de Seleçao een 0-2 zege in Venezuela, de rode lantaarn in de Conmebol. Neymar ontbrak door een schorsing. 

Brazilië staat met 21 punten aan de leiding in de groep en heeft één punt meer dan Uruguay. Het team van coach Oscar Tabarez speelde 2-2 gelijk in Colombia. Colombia heeft net als Ecuador 17 punten. Dat is er een meer dan Argentinië, dat als vijfde voorlopig barrages moet spelen om naar het WK te mogen.

Chili klopte dankzij twee goals van Arturo Vidal Peru met 2-1. De winnaar van de Copa America is met 14 punten zevende op tien landen.

Stand in WK-kwalificatie CONMEBOL: 

1. Brazilië - 21 punten

2. Uruguay - 20 punten 

3. Ecuador - 17 punten

4. Colombia - 17 punten

5. Argentinië - 16 punten

6. Paraguay - 15 punten

7. Chili - 14 punten

8. Peru - 8 punten

9. Bolivia - 8 punten

10. Venezuela - 2 punten

De eerste vier zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. De vijfde in de stand - momenteel dus Argentinië - moet barragewedstrijden spelen tegen de winnaar van de WK-kwalificaties in Oceanië.