AA Gent wraakt ref Boucaut

AA Gent wil Alexandre Boucaut niet meer als scheidsrechter. De club wraakt de ref nadat hij in de wedstrijd tegen Club Brugge een strafschop op Renato Neto niet floot en nadien volhield dat hij een juiste beslissing had genomen.

Anderhalve week geleden stonden AA Gent en Club Brugge tegenover mekaar in de Slag om Vlaanderen. Club won die wedstrijd, maar bij Gent waren ze woest omdat scheidsrechter Boucaut een duwfout in het strafschopgebied van Stefano Denswil op Renato Neto niet had gefloten. Boucaut bleef ook na het zien van de beelden bij zijn standpunt dat het geen penalty was en dat zint de Buffalo’s niet.

“Onze club begrijpt dat iedereen zich kan vergissen en dat dus ook een scheidsrechter een foutieve inschatting kan maken tijden een wedstrijd”, staat op hun website te lezen. “Na de wedstrijd tegen Club Brugge op twee oktober waren alle analisten en ex-scheidsrechters, zoals de heren Verbist en Jeurissen, het er over eens dat dit een strafschop was. Toch bleef scheidsrechter Boucaut de dag nadien expliciet volhouden dat hij de juiste beslissing had genomen door geen strafschop te fluiten. Voor KAA Gent was hiermee de maat vol. Daarom besliste de club om scheidsrechter Boucaut te wraken.”

Clubs hebben het recht om een scheidsrechter te wraken. Wanneer dat gebeurt, kan die ref een tijdlang niet meer aangeduid worden voor wedstrijden van die bepaalde club. In het verleden wraakte AA Gent ook al eens scheidsrechter Tim Pots. Club Brugge wou dat in 2013 ook al eens doen met Alexandre Boucaut, maar ging daar uiteindelijk niet mee door.