"Iedereen heeft recht om naar WK te gaan"

De Rode Duivels blikten maandagavond Gibraltar in met 0-6 en die score had zeker nog hoger kunnen oplopen. Velen vragen zich dan ook af wat het nut is van zo’n kleine voetballanden die meedoen aan een WK-kwalificatiecampagne, maar onze Duivels vinden dat iedereen een kans verdient: “Iedereen heeft het recht om zich te kwalificeren voor een WK.”

Het verschil tussen de Belgische sterren uit de Premier League en de plaatselijke Gibraltarese agent, brandweerman, metselaar en student werd maandagavond pijnlijk tentoongesteld in een kwalificatiewedstrijd voor het WK. Thibaut Courtois kijkt niet meteen uit naar zo’n wedstrijden, maar zegt dat iedereen een kans moet krijgen om zich te kwalificeren voor een WK. “Het is een match die je liever niet speelt, maar voor die jongens is dat een moment uit hun carrière dat ze nooit zullen vergeten. Je speelt tegen Belgische sterren die allemaal in de Premier League spelen. Voor hen is dat geweldig. Natuurlijk is het een moeilijke match waarin je meer te verliezen hebt dan te winnen, maar dat hoort erbij. Iedereen heeft het recht om zich te kwalificeren voor een WK.”

Steven Defour sluit zich aan bij de mening van Courtois. “Iedereen heeft een kans om aan de Wereldbeker deel te nemen, dus zoveel te beter voor die ploegen. Ons doel was om zoveel mogelijk goals te maken om ons doelpuntensaldo op te krikken.” Een van die doelpunten was van Dries Mertens en de aanvaller van Napoli vindt wedstrijden tegen mindere tegenstanders wel leuk. “Benteke scoort er drie, wat voor hem goed is. Hij heeft een tijdje niet gespeeld. Als je dan mag beginnen en drie goals maakt, is dat wel leuk. Ik vind het voor mij persoonlijk ook wel leuk om een goaltje mee te pikken. Van mij mogen dat soort wedstrijden wel.”