Makkelijke 0-6 zege voor Rode Duivels

De Rode Duivels hebben hun derde WK-kwalificatiewedstrijd makkelijk gewonnen. Tegen Gibraltar werd het 0-6 na een wedstrijd eenrichtingsvoetbal. Christian Benteke scoorde al na 7 seconden het snelste doelpunt ooit uit de Belgische voetbalgeschiedenis. De 0-6 is meteen ook een evenaring van de grootste Belgische uitzege ooit.

Bondscoach Roberto Martinez voerde drie wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Bosnië. Defour verving de geschorste Fellaini, Ciman & Benteke kwamen in de ploeg voor de geblesseerde broers Lukaku.

De wedstrijd zelf kon niet beter beginnen voor de Rode Duivels. Na amper 7 seconden strafte Christian Benteke dom balverlies bij Gibraltar genadeloos af. Het doelpunt is meteen het snelste doelpunt ooit in de geschiedenis van de Rode Duivels. Meer zelfs: het is het snelste doelpunt ooit in de geschiedenis van de WK (eindronde én kwalificatie). De Duivels hadden daarna quasi continu balbezit en na tien minuten stond het bijna 0-2, maar het schot van Meunier strandde op de paal. Lang moesten de Duivels niet wachten op het tweede doelpunt. Een schot van Witsel week licht af en zo stond de 0-2 na twintig minuten toch op het bord.

Daarna lieten de Duivels het tempo wat zakken en kon Gibraltar zowaar op doel trappen. Courtois moest het schot zelfs over z’n doel tikken. Los van dat ene schot bleven de Rode Duivels de bal makkelijk rondtikken en kansen creëren. Vlak voor de rust lukte Benteke z’n tweede van de avond na een goede aflegger van Thomas Meunier. 

Net als in de eerste helft, scoorden de Rode Duivels ook in de tweede een snelle goal. De doorsteekpass van Defour bereikte Mertens en die stiftte de bal knap over de doelman: 0-4. De Duivels amuseerden zich in het Portugese Faro en nog geen vijf minuten later stonden de forfaitcijfers al op het bord. Christian Benteke werkte een voorzet van Hazard knap achter het steunbeen in doel. Voor Benteke was het meteen de eerste hattrick bij de Rode Duivels.

De Duivels bleven daarna de bal makkelijk rondtikken en zochten geduldig naar een opening. Defour en Mirallas kwamen eerst dicht bij een goal, maar die eerste zag z’n schot van de lijn gekeerd en die laatste trapte slap op de keeper. Een kwartier voor tijd werd het toch 0-6. Een pass van Alderweireld schoot door en Hazard was er als de kippen bij om z’n goaltje mee te pikken. In het slot kwam Mirallas nog heel dicht bij de 0-7, maar de Gibraltarese doelman zorgde ervoor dat de Duivels hun grootste uitzege ooit niet bereikten. De Duivels starten wel met een perfect rapport van 9 op 9 aan hun weg naar het WK van 2018 in Rusland.