Napoli moet Milik zes maanden missen

Arek Milik heeft zaterdag een zware knieblessure opgelopen in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Polen en Denemarken (3-2) in Warschau. Volgens Jakub Kwiatkowski, de perschef van de Poolse nationale ploeg, heeft de spits van Napoli zijn voorste kruisband afgescheurd. Dat is zondag uit eerste onderzoeken gebleken, twittert hij. 

De 22-jarige Milik, bij Napoli ploegmaat van Dries Mertens, is zondag teruggekeerd naar Italië waar hem meerdere onderzoeken wachten. Kwiatkowski verwacht dat de aanvaller geopereerd moet worden en enkele maanden is uitgeschakeld. Napoli zegt eerst alle onderzoeken af te willen wachten. Afgelopen zomer betaalde Napoli voor Milik 32 miljoen euro aan Ajax. Polen heeft in de WK-kwalificatie vier punten na twee wedstrijden, net als Montenegro en Roemenië. Dinsdag (11 oktober) spelen Lewandowski en co thuis in Warschau tegen Armenië.

De Pool toonde zich in het seizoensbegin een belangrijke pion bij de Napolitanen. In de Serie A scoorde hij dit seizoen al vier keer in zeven wedstrijden. In de Champions League was hij momenteel zelfs topschutter met drie goals in twee wedstrijden.