En nu Gibraltar: "Winnen en wegwezen"

Met zes op zes tegen Cyprus en Bosnië-Herzegovina zijn de Rode Duivels uitstekend begonnen aan hun kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 in Rusland. Maandag wacht met Gibraltar een nieuwe, onbekende tegenstander. Iets waar de Duivels niet meteen naar uitkijken. “We moeten er gewoon winnen en zo snel mogelijk wegwezen”, reageert Dries Mertens.

Gibraltar werd door de Wereldvoetbalbond FIFA pas in mei officieel erkend en mocht zich al meteen opmaken voor een WK-kwalificatiecampagne. De FIFA plaatste de dwergstaat in de groep van België en bij de Belgische spelers zijn er niet veel die echt uitkijken naar die match. “Het is meer een job die gedaan moet worden”, geeft Toby Alderweireld toe, maar hij benadrukt wel dat de Duivels alles zullen geven. “We gaan er ons land verdedigen en gewoon kei hard knallen.”

Ook Thibaut Courtois zegt dat de Duivels zich net zoals voor een andere wedstrijd voor honderd procent moeten concentreren. “Het is belangrijk om ook daar de nul te houden, proberen een goeie match neer te zetten en met negen op negen naar de volgende interlandperiode te gaan.”