Rode Duivels vanaf 2018 terug bij VTM

Groot nieuws voor voetbalfans: vanaf september 2018 tot en met juni 2022 zullen maar liefst veertig wedstrijden van de Rode Duivels exclusief te zien zijn bij VTM. Vanmiddag bereikte MEDIALAAN, het moederbedrijf van VTM, daarover een akkoord met de UEFA.

Het gaat om de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020 (UEFA EURO 2020) en de Europese kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2022 in Qatar (FIFA WORLD CUP 2022). Naast die beslissende kwalificatiewedstrijden zitten in de deal ook de vriendschappelijke duels van de Rode Duivels van diezelfde periode. Ook die worden live uitgezonden bij VTM.

UEFA Nations League
Nieuw is ook dat MEDIALAAN de rechten heeft verworven op de ‘UEFA Nations League’, een gloednieuw landentornooi waarin de Rode Duivels het zullen opnemen tegen de grootste Europese voetballanden. Deze competitie met 55 landen wordt grotendeels gespeeld in de jaren dat er geen EK of WK is. Elk oneven jaar is er dus een nieuwe titel te winnen. De Rode Duivels gaan meer dan ooit in zee met VTM. 

“Ik ben ongelooflijk blij dat na meer dan 10 jaar de Rode Duivels vanaf 2018 opnieuw naar VTM terugkeren. Voetbal is voor VTM NIEUWS enorm belangrijk", zegt Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS. "Met het verwerven van deze rechten hopen we onze kijkers nog meer en beter te verwennen met voetbal van het allerhoogste niveau.” 

"Zeer tevreden"
“We zijn zeer tevreden dat we het succes van de Rode Duivels mogen toevoegen aan ons programma-aanbod", vindt ook programmadirecteur Ricus Jansegers. "Voetbal is bij uitstek live beleving en verbindende televisie en past in dat opzicht volledig bij VTM.”