Mertens: "Klaar om matchen te bepalen"

Een blessure van Thorgan Hazard – die woensdag  niet meetrainde – zou wel eens goed nieuws kunnen opleveren voor Dries Mertens. De flankaanvaller van Napoli lijkt voor een basisplaats tegen Bosnië in de schaal te liggen met de revelatie van Borussia Mönchengladbach

“Ik weet niet of een basisplaats tegen Bosnië veel te maken heeft met een blessure van Thorgan”, liet Mertens zich onverschillig uit. “We zien wel. Ik ben klaar om wedstrijden te spelen en om die te bepalen. Ik vind ook dat we thuis alles moeten winnen.”

“Accepteren dat ik niet altijd speel”

Ook op de vraag of hij gezien zijn prestaties bij Italië recht heeft op een basisplek bleef Mertens kort. “Enkel de laatste wedstrijd bij Napoli was niet goed, maar voor de rest zijn we heel goed aan het spelen. Voor mezelf is het altijd moeilijk als je een wedstrijd speelt en de volgende niet. Maar dat moet ik accepteren, dat hoort bij de top.”

Mertens toont dus begrip voor de keuzes van Napoli-trainer Maurizio Sarri. “Als je zoveel wedstrijden op het programma hebt, moet je soms rusten. Hoe hoger je ook geraakt in je carrière, concurrentie zal er altijd zijn.”