Dossier Rode Duivels

Martinez gebruikt drone tijdens training

Als bondscoach heb je je team maar enkele momenten op een jaar bij elkaar en dus is het moeilijker om op zo'n korte tijd een tactische analyse te maken. Om daar verandering in te brengen gebruikt onze bondscoach Roberto Martinez voortaan een drone tijdens zijn trainingen.

De drone werd woensdag voor het eerst gebruikt tijdens de laatste training van de Rode Duivels in Tubeke voor de WK-kwalificatiematch tegen Bosnië-Herzegovina. “De drone geeft een perfect tactisch overzicht”, vertelt Martinez. “Je haalt voordeel uit de tijd dat je met de spelers werkt als er beelden van zijn. Sommige beelden geven extra informatie die we kunnen gebruiken, samen met de spelers. Op clubniveau heb je daar soms drie of vier trainingen voor nodig.”

Naast een drone filmt de bondscoach zijn trainingen ook vanop de grond, want drones hebben een nadeel: “Je bent afhankelijk van het weer. Iedereen zei me dat het moeilijk ging zijn om de drone te gebruiken met het weer hier in België. Maar we hebben Spaans weer gehad de afgelopen dagen. En dan is het ideaal om hem te gebruiken.”