ZKV: Mijn buurvrouw en de videoref

In zijn tiende Zeer Kort Voetbalverhaal van het seizoen heeft Dirk Deferme het met zijn buurvrouw over de videoref.

We moesten zeker nog binnenspringen bij de buurvrouw want ze had een Provençaals vijgentaartje gebakken en ze wilde dat we ervan proefden. Het is zondag, rust in Jan Breydel en een kwartier voor ik naar Sclessin vertrek. Heerlijk gebak, lekkere kop koffie, Roland kust Marilou op de mond en dan wil zij het echt wel nog over voetbal hebben. Kort, dat kan niet anders want ik moet naar Luik.

"Misschien moeten jullie eens op weekend naar Oostende want daar maken ze van voetbal een happening. Ze hebben er bijvoorbeeld een kisscam."

"Ken ik. Afgekeken van de NBA," zegt Marilou. Ik was niet vergeten dat ze een paar jaar geleden in Orlando waren voor de pretparken en dat ze, logisch, ook naar de Orlando Magic waren geweest.

"In Oostende kon je vrijdag dankzij verzekeringen Callant een weekend Haspengouw winnen. Misschien omdat het tegen Sint-Truiden was." Voor mensen die al eens in Florida of Dubai met vakantie waren, is Haspengouw een lachertje.

Het is superzondag, op de radio is er commotie want ref Boucaut heeft door de zon een duw van Denswil niet gezien en hij wilde niet luisteren naar zijn assistenten. Op Sclessin duwt Teodorczyk Laifis weg en scoort. Dat zie ik met mijn eigen ogen. In de herhaling. Scheids Delferière ziet het niet. Als ik naar huis rijd is er op de radio weer commotie. Luc Wouters geeft rood aan Paulussen na hands van RIts. Zoiets is nog gebeurd. Maar toch. 

's Avonds in Stadion zal het erover gaan. In Extra Time zullen ze er nog meer woorden aan vuilmaken.

Op de Brusselse ring heb ik al een SMS van mijn buurvrouw. "Hoeveel kisscams hebben we eigenlijk nodig om de scheidsrechters te helpen?"

Doellijntechnologie kost tussen 110 en 155.000 Euro, afhankelijk van het stadion. Die info komt van de Premier League. Bij ons horen we: "Per stadion een eenmalige kost van 300.000 Euro en 70.000 onderhoudskost per seizoen." Altijd veel geld dus. Maar het moet als we vooruit willen. De kostprijs van een videoref die de andere spelfasen kan beoordelen met de hulp van de aanwezige televisiecamera's is relatief klein.

Mijn buurvrouw zou niet twijfelen. En de kisscam wil ze weg. "Te onnozel voor woorden."