Genk wint na dubieuze penalty

Bekijk de samenvatting vanaf 00'22"

Racing Genk heeft de slotwedstrijd op de negende speeldag met 2-1 gewonnen van KV Mechelen. Kantelpunt in de wedsrijd was een tumultueuze fase waarbij Genk een penalty kreeg en op 1-1 kwam én scheidsrechter Wouters een rode kaart gaf aan de foute speler. Hij gaf de kaart aan Paulussen in plaats van Rits.

In de eigen Luminus Arena kreeg Genk de eerste kansen via Susic en Karelis. Het openingsdoelpunt viel weliswaar aan de overkant waar de eerste kans meteen raak was. Matthys bracht een hoge bal tot bij Verdier en die knalde zonder twijfel de 0-1 binnen. Mechelen kreeg meteen daarna opnieuw een mooie kans, maar nu zat doelman Bizot er wel goed tussen met zijn voet.

Na een kwartier kwam er hét kantelmoment van de wedstrijd. Na heel wat geharrewar kreeg Mats Rits al dan niet de bal tegen de arm op de doellijn. Tumult alom en ook scheidsrechter Wouters wist het niet meer. Na lang overleg met zijn assisten volgde de beslissing: penalty en een rode kaart voor Paulussen. Maar daarmee gaf hij de foute speler een rode kaart. Een blunder van formaat. Karelis nam het cadeau met plezier in ontvangst en zette vanaf de stip de gelijkmaker op het bord. 

Tegen tien man was Genk in de tweede helft baas en in de 51ste minuut kon Bailey scoren met een afgeweken schot. Opnieuw een gelukje, maar wel goed voor de drie punten. Genk kreeg nog enkele kleinere kansen op stilstaande fases. Scoren lukte echter niet meer. Voor Genk komt er zo een einde aan een 0 op 9 in de Jupiler Pro League. 

Genk wipt dankzij de zege over Mechelen naar een negende plaats en heeft nu 13 punten. Malinois blijft steken op de tiende plaats met 12 punten.