ANDERLECHT WINT MET 0-1 OP STANDARD

Bekijk de samenvatting vanaf 1'15".

In een teleurstellende topper heeft Anderlecht met het kleinste verschil gewonnen op het veld van Standard. Teodorczyk zorgde diep in de tweede helft voor het enige doelpunt. Op een hoekschop was hij vlugger op de bal dan doelman Gillet en kopte raak. Paars-wit klimt door de zege op naar een tweede plaats, Standard verliest voor het eerst in eigen huis dit seizoen. 

Beiden ploegen konden bij winst een goeie zaak doen in de stand. Maar Anderlecht verloor wel de voorbije vier ontmoetingen op Sclessin. Standard, voortgestuwd door een enthousiast publiek, had vooral in de beginfase veel balbezit, maar voetbalde weinig kansen bijeen. Aan de overkant zorgde Chipciu bijna voor de openingsgoal, maar een knappe redding van Gillet voorkwam de 0-1. Standard controleerde daarna wel de eerste helft, toch was het vooral Gillet die zich moest tonen. Kort voor rust pareerde hij een volley van Kara, even later geraakte ook Stanciu niet voorbij de doelman.

Wat in de eerste helft moeizaam lukt voor Standard, een grote kans creëren, ging plots een pak beter. De ingevallen Edmilson probeerde het met een afstandsschot, Roef kon de bal net over de lat tikken. Het tempo ging daarna naar beneden, met veel balverlies aan beide kanten.  Anderlecht hield vrij eenvoudig stand en kon zelf ook nog eens dreigen via Chipciu. Opnieuw stond Gillet pal. De wedstrijd verdiende geen doelpunt, maar tien minuten voor tijd kopte Teodorczyk toch raak. Gillet verkeek zich op een hoekschop en de Pool knikte de 0-1 in doel. De thuisploeg was niet meer in staat om dat doelpunt uit te wissen. Anderlecht wint zo voor het eerst in 4,5 jaar nog eens op Sclessin.