Club wint flauwe Vlaamse topper

Bekijk de samenvatting vanaf 18'30".

Onrust, twijfels en vraagtekens bij beide ploegen die te kampen hebben met een blessuregolf. Club Brugge had de betere kansen na een slappe eerste helft maar kon wel met een voorsprong gaan rusten. In de tweede helft waren de kansen verdeeld en werd Gershon in de slotfase nog uitgesloten na een stevige tackle op Claudemir. 

In de eerste helft was het betere veldspel van AA Gent, maar de grootste kansen kwamen op naam van de thuisploeg. Limbombe haalde uit vanuit een scherpe hoek maar zag zijn poging voorbij de verste paal gaan. Wesley Moraes probeerde het van ver maar zijn schot werd door Rinne tegen de paal geduwd.

Pas na een halfuur was Gent er voor het eerst. Het afstandsschot van de goede linker van Rob Schoofs week af en zoefde net voorbij de kruising. Op slag van rust trapte Van Rhijn zijn ploeg op voorsprong. Zijn vrije trap maakte een vreemde beweging waardoor Rinne zich liet verrassen: 1-0.

Van Rhijn blokt
De tweede helft ging op hetzelfde elan verder. De eerste kans was voor FCB via de vooralsnog onzichtbare Diaby. Hij haalde uit maar Gershon kon de bal in hoekschop duwen. Pas na een kwartier was er de eerste goede aanvallende combinatie van de Buffalo’s. De strakke voorzet van Saief kwam goed voor de aanstormende Asare maar hij werd op het nippertje geblokt door Van Rhijn.

Vanhaezebrouck greep in en gooide de Gentse topschutter Perbet en de kwieke Ndongala in de strijd voor Coulibaly en Rob Schoofs. Neto kreeg na een hoekschop een stevige duw van Denswil maar Boucaut zag er geen overtreding in. Wat later kwam Moses Simon net te kort op een strakke voorzet van Perbet.

Rood voor Gershon
Gent wou opnieuw een penalty nadat een voorzet tegen de hand van Denswil aankwam. Boucaut oordeelde dat dit onvrijwillig was. Via de counter kopte Jelle Vossen de bal op het dak van het doel. In de laatste minuten moest Gent nog met z’n tienen verder nadat Gershon te driest doorging op Claudemir. Boucaut twijfelde niet en trok meteen rood. 

Brugge won nu voor de vijfde keer op rij tegen AA Gent en komt met 16 punten op een voorlopige tweede plaats te staan. Gent blijft achter op de zesde plaats met 15 punten.