Lokeren pakt drie belangrijke punten

Bekijk de samenvatting vanaf 13:42

Lokeren heeft voor eigen publiek drie belangrijke punten gepakt. Het won thuis met 2-1 van KV Kortrijk en vergroot zo de afstand met de laatste in de stand, Waasland-Beveren. KV Kortrijk is gebuisd voor zijn uitwedstrijden: in vijf matchen buitenshuis pakte het maar vier op vijftien.

Lokeren stond thuis voor een wedstrijd onder spanning. Vorige week pakte het nog een puntje in de derby tegen Waasland-Beveren, maar overtuigend was dat niet. Thuis tegen KV Kortrijk, een ploeg in vorm, wilden de troepen van Georges Leekens dan ook iets rechtzetten en Lokeren stond al bijna vroeg op voorsprong. Patosi wipte de bal net over.

De thuisploeg was baas, maar had het geluk niet aan zijn kant. Coelho trof de paal, een doelpunt van De Ridder werd afgekeurd en even later trof diezelfde De Ridder ook nog eens de lat. Bij de bezoekers was het heel wat minder dan vorige week tegen Racing Genk (4-1). Enkel Mercier kreeg een prima kans voorgeschoteld, maar hij miste die.

Na de pauze deed Lokeren wat voor de rust niet lukte: doelpunten maken. Jaja Coelho opende in minuut 51 de score met een pegel van een vrije trap en enkele minuten later verdubbelde Miric de score met een rake kopbal. Nadien verwaterde de wedstrijd compleet, maar in de toegevoegde tijd maakte Gigot nog de eerredder voor KV Kortrijk. Lokeren wint zo voor de derde keer dit seizoen en trainer Georges Leekens lijkt weer wat steviger in zijn stoel te zitten.