Westerlo wint nu ook van W-Beveren

Westerlo heeft de tweede opeenvolgende overwinning te pakken. Na de uitoverwinning bij Anderlecht pakken ze nu ook de volle buit tegen Waasland-Beveren. Het was Maxim Annys die voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde, 1-0.

Westerlo en Waasland-Beveren hebben allebei moeite om hun stempel te drukken op de wedstrijd. Echte kansen kwamen er in de eerste helft niet. Gavoula en Rommens waren de enige spelers die voor een kleine dreiging konden zorgen. Het schot van Gavoula werd gemakkelijk gepakt door Köteles, terwijl Rommens een metertje over de winkelhaak schoot. Het meest opvallende feit kwam er door de vroege wissel van Jens Cools door blessure. Hij werd nog voor rust vervangen door Vanzo.

Na de rust kwam het eerste gevaar van Waasland-Beveren. Vanzo kopte de bal terug tot bij Seck, maar die knalde onbesuisd over. Aan de overkant kwam De Ceulaer in een goede positie te staan en ook hij knalde over. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam te staan. Een vrije trap werd door Maxim Annys binnengefrommeld, 1-0. Voor Waasland-Beveren was het Seck die het dichtst bij de gelijkmaker kwam, maar hij kon net niet bij een voorzet van Jans.

De ploeg van Jacky Mathijssen pakt zo de tweede opeenvolgende overwinning van het seizoen en pakt de punten die broodnodig waren met het oog op de volgende weken.